Fryst creme fraiche tårta...
Den va sååååå god, skulle passa så bra en varm sommardag...
Alla måste testa att göra den!!!
Ingredienser
8-10 8-10 krossade digestivekex
75 75 g smält smör
4 4 äggulor
2 2 dl socker
2 2 tsk vaniljsocker
2 2 citroner
1 1 lime
4 4 dl créme fraiche
4 4 äggvitor
3 3 dl vispad grädde
Bärkompott:
2 2 dl hallon
1 1 dl jordgubbar
1/2 1/2 dl florsocker
Gör så här
1. Krossa digestivekexen, antingen i mixer, matberedare eller i en mortel. Smält smöret. Blanda krossade digestivekex med smält smör och tryck ut jämnt i bottnen på en form med löstagbar botten.
2. Skilj äggulorna från vitorna. Det gör du enklast genom att låta äggvitan rinna mellan fingrarna. Kvar i handen blir gulan, hel och fin. Blanda ihop äggulor, socker, vaniljsocker, skal och saft av citron och lime och crème fraiche. Rör ihop tills sockret har löst sig.
3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Du ska kunna vända bunken upp och ner utan att vitorna rinner ut. Vispa grädden. Vänd ner de hårt vispade äggvitorna och den vispade grädden. Häll i smeten i formen och ställ in den i frysen.
Bjud alla vänner, det blir en väldigt stor tårta!! Hihi...
Hoppas den smakar!
antar att du åt upp tårtan själv haha
låter mums :)